Bahan-bahan:-
450g buter - kalau guna margerin cap tong 340g + 1/2 buku buter ( berat 250g)
2 cawan gula castor - boleh kurangkan jika rasa manis
1 sudu teh ovelet
10 biji telur - gred B
3 cawan tepung gandum
1 cawan horlick
5 sudu besar susu pekat manis
170g kaya
1 penutup botol esen vanila - guna penutup esen vanila
Pewarna merah, hijau - ikut suka ( bergantung kpd kreativiti )
Cara membuat:-
Pukul buter, gula dan ovelet hingga kembang
Masukkan susu pekat manis - kacau hingga rata
Masukkan horlick - kacau hingga rata
Masukkan kaya - kacau hingga rata
Masukkan telur satu persatu - pukul hingga sebati ( boleh juga pukul putih telur secara berasingan )
Masukkan tepung sedikit demi sedikit - kacau hingga rata
Melapis ikut pilihan kita walau gunaka resepi yg sama
No comments:
Post a Comment